Keittiön siivousohjeet
Pitopalvelu tai yksityinen toimija on vastuussa keittiön siivouksesta/siistimisestä.
Tilaisuuden päätyttyä keittiön tulee olla samassa kunnossa, kuin se oli järjestelyjä aloitettaessa. Seurakunnalla on oikeus periä korvaus, jos siivous ei vastaa seurakunnan vaatimuksia. Korvauksen suuruus on 50.00 €.
- Ruokalautaset, ruoanvalmistus- ja tarjoiluastiat huuhdellaan ennen koneeseen laittoa
- Astiat pestään ja laitetaan puhtaina ja kuivina omille paikoilleen
- Kahvinkeitin, liesi sekä lieden alla oleva ylikuohuntalevy, uuni, mikroaaltouuni ja astianpesukone puhdistetaan, mikäli kyseisiä laitteita on käytetty
- Työpöydät pestään ja tahrat poistetaan ulottuvuuskorkeudelta seinistä ja ovista
- Kylmätilat pyyhitään, myös kylmiöiden ovet
- Keittiön lattia pyyhitään
- Ruokasalin pöydät ja tuolit pyyhitään
- Roskat lajitellaan lajitteluohjeistuksen mukaisesti ja ne viedään ulkona olevaan jätekatokseen
Ilmoitathan kirkkoherranvirastoon puutteista (esim. jos pesuaineet, pöytäpyyhkeet ja roskapussit ovat lopuillaan). Ilmoitathan myös, jos huomaat, että keittiötila on jätetty siivoamatta edellisen tilankäyttäjän jäljiltä.
Tilankäyttäjän tehtävät
- Tilaisuuden päätyttyä kalustus palautetaan entiseen järjestykseen, mikäli järjestystä on muutettu
- Lasketaan käytettyjen pöytäliinojen lukumäärä ja se ilmoitetaan kirkkoherranvirastoon.
- Likaiset pöytäliinat laitetaan likapyykille varattuun paikkaan (hinta/pöytäliina 10,00 €/kpl)
- Sammutetaan valot ja lukitaan ovet pois lähtiessä
- Avaimen vastaanottaja/kuittaaja on vastuussa avaimesta (avaimen kadotessa on avaimen kuittaaja korvausvelvollinen, mikäli kuluja aiheutuu)
- Astioiden tai laitteiden rikkoontumisista on ilmoitettava viipymättä kirkkoherranvirastoon. Vahingon aiheuttaja on korvausvelvollinen