Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

Perhekirkot ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.

Perhekirkossa lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan.

Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet.

Musiikilla on tärkeä osa perhekirkoissa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja.

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.

PERHEKIRKOT KEVÄTKAUDELLA 2018

Taaperokirkko

Sunnuntaina 4.2.2018 klo 15.00
Ämmänsaaren kirkossa

• Olet sydämellisesti tervetullut TAAPERON kokoiseen kirkkohetkeen!
  • Ihmettely, ilo, juhla, pyhä, kiitos ja rukous ovat juuri Sinua ja läheisiäsi varten. Tämä kirkkohetki ei ole liian pienille eikä liian isoille - vaan kaikenkokoisille. Jäämme hyvän taivaan Isän huolenpitoon. "Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on. Jumalan kämmenellä ei kukaan ole turvaton."
  • Kirkkohetken jälkeen ruokailu, hinta 5 €/aikuinen

Lasten pääsiäiskirkko

Torstaina 29.3.2018 klo 10.00
Ämmänsaaren kirkossa

• Kuulemme ja katselemme pääsiäisenaikaan liittyviä tapahtumia, päätyen pääsiäisaamun iloon ja riemuun
  • Laulamme pääsiäisenajan lastenvirsiä ja rukoilemme
  • Tilaisuus on sisällöltään ja kestoltaan lapsille suunniteltu
  • Lapset saavat tarran Kirkkokorttiin ja kaikki osallistujat saavat pääsiäiskarkit
  • Tervetuloa kaikenikäiset!

Hyvän paimenen perhemessu

Sunnuntaina 15.4.2018 klo 15.00
Ämmänsaaren kirkossa

• Tervetuloa kaikenikäiset mukaan Hyvän paimenen laumaan!
  • Lapsille tarrat Kirkkokorttiin
  • Messun jälkeen ruokailu hintaan 5 €/aikuinen

Lasten kevätkirkko

Sunnuntaina 27.5.2018 klo 15.00
Ämmänsaaren kirkossa

• Lapsi- ja perhetyön kevätkauden päätöskirkko, jonne kaikenikäiset ovat tervetulleita
  • Syksyllä 1. luokan aloittavat siunataan koulutielle, ja he saavat muistamiset seurakunnalta
  • Kaikki lapset saavat tarran Kirkkokorttiin
  • Lapset, vanhemmat, isovanhemmat ja kummit tervetuloa!

Perhekirkoista voi tiedustella:

Lapsi- ja perhetyön pappi Heli Riipinen, p. 0440 615 211, heli.riipinen(at)evl.fi

Takaisin Tapahtumat - sivulle