Perhekirkko

Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

PERHEKIRKKO

• Erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.
  • Lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan
  • Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet
  • Musiikilla on tärkeä osa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla myös perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

Vauvakirkko järjestetään kerran vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.

Perhekirkot syyskaudella 2021

Kouluun lähtevien siunaaminen

• Ma 9.8.2021 klo 17.30 Ämmänsaaren kirkossa
  • Lauluja, rukouksia ja pieni kertomus
  • Lapset saavat tulla alttarille siunattavaksi
  • Kouluun lähtevät saavat lahjakirjan ja ruusun
  • Kirkkojäätelöt kaikille

Koulun aloitus on tärkeä hetki, joka aloittaa uuden elämänvaiheen lapsen ja koko perheen elämässä. Kouluun lähtevien siunaaminen kirkkohetkessä on kiva perinne. Lapset saavat tulla alttarille siunattavaksi. Siunaaminen tarkoittaa hyvän toivomista ja välittää rakastavan Jumalan huolenpitoa.

Tulevia ekaluokkalaisia kutsutaan kirkkohetkeen yhdessä perheen, kummien, isovanhempien tai ystävien kanssa.

Tiedustelut: Varhaiskasvatuksen ohjaaja Virve Heikkinen
p. 0440 615 217 **@**

Perhekirkot kevätkaudella 2021

Lasten ja koululaisten pääsiäiskirkko

Tänävuonna lasten ja koululaisten pääsiäiskirkko toteutettiin videoa. Sen näet alla olevasta linkistä.

Lasten ja koululaisten pääsiäiskirkko 2021

Helluntain perhemessu

Sunnuntaina 23.5. klo 10 Ämmänsaaren kirkossa

• Juhlitaan kirkon synttäreitä!
  • Messua on valmisteltu kerhoryhmissä.
  • Messua voi seurata myös livelähetyksenä Suomussalmen seurakunnan facebook-sivulla
  • Messun jälkeen kirkkojäätelöt

Tervetuloa kaikenikäiset!