Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

Perhekirkot ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.

Perhekirkossa lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan.

Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet.

Musiikilla on tärkeä osa perhekirkoissa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja.

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.

PERHEKIRKOT  SYYSKAUDELLA 2017

Rukouksen siiville - Mikkelinpäivän vauvakirkko

Sunnuntaina 1.10.2017 klo 15.00 Ämmänsaaren kirkossa

Vauvakirkossa

• Lauletaan, körötellään, kuunnellaan
  • Vauvat ja kaikki lapset kutsutaan alttarille siunattaviksi
  • Tyhjennetään kastepuu
  • Päätteeksi tarjotaan kirkkokahvit ja - mehut sekä vauvoille soseet

Tervetuloa myös isovanhemmat ja kummit!

Perhekirkoista voi tiedustella:

Lapsi- ja perhetyön pappi Heli Riipinen, p. 0440 615 211, heli.riipinen(at)evl.fi

Takaisin Tapahtumat - sivulle