Perhekirkko

Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

PERHEKIRKKO

• Erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.
  • Lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan
  • Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet
  • Musiikilla on tärkeä osa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla myös perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

Vauvakirkko järjestetään kerran vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.

Perhekirkot syyskaudella

Pyhäinpäivän kirkkohetki Siunauskappelilla

• Lapsille ja perheille sopiva tunnelmallinen Pyhäinpäivän kirkkohetki
    • Sytytetään kynttilöitä
    • Lauletaan lasten virsiä ja rukoillaan
    • Rakennetaanlattiakuva
    • Lapsille tarrat kirkkokorttiin
    • Kirkkoglögit ja -piparit
  • Kirkkohetkeen on helppo tulla vaikkapa perinteisen haudalla käynnin yhteydessä
  • Ei erillistä ilmoittautumista

Tervetuloa kaikenikäiset!

Lasten joulukirkko

• Lapsille ja perheille suunnattu joulukirkko

- sytytetään adventtikynttilät

- lauletaan jouluisia lasten virsiä ja rukoillaan

- Jouluevankeliumi

- lapsille tarrat kirkkokorttiin

Kunnan varhaiskasvatuksen väki osallistuu joulukirkkoon.

TERVETULOA JOULUKIRKKOON päiväkerholaiset, perhekerholaiset ja kaikki muut!

Lasten kauneimmat joululaulut

Tervetuloa perheen pienimpien näköiseen joululaulujen yhteislaulutilaisuuteen, jossa:

• lauletaan Kauneimmat joululaulut- vihkosta löytyviä lapsille tuttuja joululauluja
  • ihmetellään Joulun lähestymistä
  • soitetaan soittimilla
  • tehdään yhdessä hyvää

Kauneimmat Joululaulut -keräyksellä tuetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia ympäri maailmaa.  Yhteislaulutilaisuuksissa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi Suomen Lähetysseuran kautta.

Perhekirkot kevätkaudella

Lasten ja koululaisten pääsiäiskirkko

Keväällä 2021 lasten ja koululaisten pääsiäiskirkko toteutettiin videoa. Sen näet alla olevasta linkistä.

Lasten ja koululaisten pääsiäiskirkko 2021

Perhekirkoista voi tiedustella: