Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

Perhekirkot ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.

Perhekirkossa lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan.

Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet.

Musiikilla on tärkeä osa perhekirkoissa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja.

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

järjestetään kerran vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.

PERHEKIRKOT KEVÄTKAUDELLA 2018

Ämpärikirkko

Sunnuntaina 2.9.2018 klo 15.00
Roinilan leirikeskuksessa (Veikkolantie 27)