Perhekirkko

Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

PERHEKIRKKO

• Erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.
  • Lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan
  • Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet
  • Musiikilla on tärkeä osa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla myös perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

Vauvakirkko järjestetään kerran vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.

Perhekirkot syyskaudella 2020

Ensimmäiselle luokalle kouluun lähtevien siunaaminen

Maanantaina 10.8.2020 klo 17.30
Suomussalmen kirkossa (Salmentie 1, 89800 Suomussalmi KK)

• Lapset saavat tulla siunattavaksi kirkon alttarille oma koulureppu selässä tutun aikuisen kanssa.
  • Siunaamassa voi yhdessä papin kanssa olla äiti tai isä, kummi tai isovanhempi tai muu läheinen ihminen.
  • Ensimmäisen luokan aloittavat lapset saavat seurakunnalta lahjan.
  • Tilaisuuden päätteeksi nautitaan mehujäät.
  • Koko perhe, kummit ja muut lapselle tärkeät henkilöt ovat tervetulleita.
  • Ota mukaan ikioma koulureppu!

Perhekirkoista voi tiedustella:

Varhaiskasvatuksen pappi Heli Riipinen, p. 0440 615 211, heli.riipinen(at)evl.fi

Takaisin Tapahtumat - sivulle