Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

Perhekirkot ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.

Perhekirkossa lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan.

Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet.

Musiikilla on tärkeä osa perhekirkoissa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja.

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.

PERHEKIRKOT  SYYSKAUDELLA 2017

"Rukoushelmiä ja kynttilöitä" - Pyhäinpäivän perhekirkko

Lauantaina 4.11.2017 klo 15.00
Suomussalmen siunauskappelilla, os. Pyytie 40, 89800 Suomussalmi kk

• Musta yön helmi ja valkoinen ylösnousemuksen helmi kertovat pyhäinpäivän sanomasta
  • Kirkkohetken aikana saat sytyttää tuohuksen niille ihmisille, joiden kuolemaa olet surrut
  • Lastenvirsiä ja rukousta
  • Lapsille tarrat kirkkokorttiin
  • Kirkkoglögit ja -piparit
  • Tervetuloa kaikenikäiset!

"Enkeli taivaan lausui näin" - Lasten joulukirkko

Tiistaina 19.12.2017 klo 10.00
Ämmänsaaren kirkossa

• Lasten ikioma joulukirkko - tule kuulemaan enkelin viestistä jouluyönä!
  • Jouluisia lastenvirsiä ja rukousta sekä lasten esittämä kuvaelma
  • Joulukirkosta saa tarran kirkkokorttiin
  • Tervetuloa kaikenikäiset!

Perhekirkoista voi tiedustella:

Lapsi- ja perhetyön pappi Heli Riipinen, p. 0440 615 211, heli.riipinen(at)evl.fi

Takaisin Tapahtumat - sivulle