Aa: Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa

Perhekirkko

Koko perhe vauvasta vaariin on tervetullut perhekirkkoon, kummeja unohtamatta.

Perhekirkot ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja jumalanpalveluksia.

Perhekirkossa lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan.

Saarnassa ja liturgiassa huomioidaan pienemmän kirkkoväen tarpeet.

Musiikilla on tärkeä osa perhekirkoissa: laulamme lastenvirsiä ja lasten hengellisiä lauluja.

PERHEMESSU

Perhekirkko voi olla perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vauvat ja aivan pienet lapset siunataan ehtoollispöydässä. Lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Vanhemmat päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen. Kun lapsi haluaa ehtoollista, hänelle voidaan lyhyesti selittää ehtoollisen merkitystä esimerkiksi niin, että ehtoollinen on Jeesuksen ystävien ja Jumalan perheen yhteinen ateria. Jos viinin maistaminen tuntuu vieraalle, voi ehtoolliseksi nauttia pelkän leivän. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja kertoo papille, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.

VAUVAKIRKKO

Vauvakirkko järjestetään kerran vuodessa. Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki. Siinä on laulua, leikkiä, helistimen soittoa, rukousta ja siunausta.


PERHEKIRKOT SYYSKAUDELLA 2018

 

Lasten joulukirkko

Keskiviikkona 19.12.2018 klo 10.00
Ämmänsaaren kirkossa

Ihmetellään joulutähteä ja lauletaan Tuiki tuiki tähtönen. Nähdään ja kuullaan, minne tähti johdatti ja mitä tapahtui ensimmäisenä jouluna. Lauletaan tuttuja ja ihania lastenvirsiä, kuten Joulupuu on rakennettu, Heinillä härkien kaukalon ja Enkeli taivaan, sekä rukoillaan. Lapset saavat mukaansa pienet yllätykset sekä tarran kirkkokorttiin. Kaikenikäiset ovat tervetulleita kotikirkkoon jouluisiin tunnelmiin!


Perhekirkoista voi tiedustella:

Lapsi- ja perhetyön pappi Heli Riipinen, p. 0440 615 211, heli.riipinen(at)evl.fi

 

                                                                               Takaisin Tapahtumat - sivulle