Kouluyhteistyö
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Suomussalmen seurakunta

Kouluyhteistyö

KUMPPANUUDEN KORIT

Kori I (oranssi) Yleissivistävä, kaikille lapsille sopiva

Kori II (keltainen)  Seurakunnan työntekijä kutsuvieraana koulujen perinteisissä juhlissa, vanhempainilloissa sekä suru- ja kriisitilanteissa

Kori III (violetti) Uskonnolliset tilaisuudet, vanhempien suostumuksella

Kori IV (vihreä) Kasvun ja hyvinvoinnin tuki kasvattajille

Lataa täysikokoinen originaalikuva (494 KB)

Seurakunta tekee yhteistyötä kunnan perusopetuksen kanssa. Yhteistyön lähtökohtana on kasvatus, jossa kirkon sekä koulujen ja oppilaitosten perustehtävät leikkaavat toisensa.

Teemme monenlaista yhteistyötä Suomussalmen koulujen kanssa. Yhteistyön lähtökohtana ovat ne tavoitteet ja perustehtävät, jotka sekä kirkko että koulut ja oppilaitokset jakavat. Kokonaisuudessaan yhteistyön tavoitteena on tukea kouluissa tehtävää kasvatustyötä.

Olemme mukana tukemassa lasten ja nuorten hyvinvointia kouluympäristössä yhdessä koulun henkilökunnan kanssa. Seurakunnan työntekijät ovat mukana muun muassa kouluryhmien ryhmäytyksissä sekä leirikoulujen järjestämisessä. Ryhmäytys- ja leirikoulutoiminnassa vahvistetaan lasten ja nuorten ryhmätyötaitoja ja sosiaalisia valmiuksia. Lisäksi vierailemme koululuokissa ja pidämme aamunavauksia. Kouluvierailuissa ja aamunavauksissa aiheina voivat olla katsomuskasvatuksen teemat tai yleisesti kasvua ja kehitystä tukevat aiheet. Järjestämme myös kirkkovuoden aikana koululaiskirkkoja (esim. joulu- ja kevätkirkot), joissa tutustutaan kristilliseen ja suomalaiseen juhlaperinteeseen.