Varhaisnuoret
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Suomussalmen seurakunta

Varhaisnuoret

Seurakuntamme varhaisnuorisotyö on kasteopetusta. Työn tavoitteena on osoittaa seurakuntayhteys turvalliseksi asiaksi elämässä. Työtä tehdään 7-14-vuotiaiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä parissa tarjoten monipuolista toimintaa.

Suomussalmen seurakunnan varhaisnuorisotyö osallistuu monipuolisesti suomussalmelaisten 7-14-vuotiaiden lasten ja nuorten kasvun ja kehityksen tukemiseen. Toimintamme tavoitteena on osoittaa seurakuntayhteys turvalliseksi osaksi lasten ja nuorten arkea. 

Varhaisnuorisotyö kohtaa lapsia ja nuoria sekä vapaa-ajalla että kouluympäristössä. Järjestämme vapaa-ajan kerhotoimintaa sekä eri ikäluokille suunnattuja viikonloppuleirejä seurakunnan leirikeskuksessa, Roinilassa. Seurakunnan kerho- ja leiritoiminnassa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus oppia tärkeitä arjen perustaitoja sekä kokea elämää rikastuttavia elämyksiä. 

Osallistumme myös koulun arkeen monipuolisesti. Huolehdimme perinteisesti vuorollamme koulun päivänavauksista ja teemme vierailuja koululuokissa. Kouluissa tapahtuvan yhteistyön lisäksi tarjoamme koululuokille mahdollisuuden leirikoulutoimintaan. Järjestämme yhdessä koululuokkien kanssa Roinilassa yön yli kestäviä leirikouluja, joissa oppilaat harjoittelevat ryhmässä toimimista ja yhdessä elämistä - kaikkine käänteineen. Yön yli kestävien leirien vaihtoehtona tarjoamme myös päiväleirejä, joissa oppilailla on mahdollisuus kokea hieman erilainen koulupäivä. 


Varhaisnuorisotyön omaa toimintaa ja yhteistyötä koulujen ja kunnan kanssa kehitetään jatkuvasti. Kuulemme mielellämme palautetta ja kehittämisehdotuksia toimintamme kehittämiseksi!


Koululaisten kerhoista tietoa täältä.

 


Varhaisnuorten leireistä tietoa täältä.

 


 

Seuraa varhaisnuorisotyötä Instagramissa@suomussalmensrk_varhaisnuoret