MAATA NÄKYVISSÄ 2022

MAATA NÄKYVISSÄ 2022

Maata näkyvissä 2022 ilmoittautuminen

ILMOITTAUTUMAAN PÄÄSET TÄMÄN LINKIN KAUTTA

Syksyllä 1984 seitsemäntoistavuotias Timo Vainio lähti tavalliseen tapaansa aamulla kouluun. Kesken koulupäivän hän alkoi tuntea kipua rinnassaan. Timolla oli synnynnäinen sydänvika, joka ei ollut koskaan pahemmin oireillut. Tuona päivänä Timo kuitenkin sai sydänkohtauksen ja kuoli.

Muistokukkien sijasta pyydettiin, että ihmiset muistaisivat lahjoituksella Turun kertsiä – nuortenporukkaa, jossa Timo oli ollut aktiivijäsen. Lahjoituksia kertyi 4000 markkaa, ja tuon summan käyttötarkoitusta mietittiin tarkasti. Ideoita keksittiin monia, mutta yksikään ei saanut kaikkien kannatusta.

Lopulta monien hylättyjen ehdotusten jälkeen keksittiin järjestää Timolle muistojuhla. Tuossa muistojuhlassa, ensimmäisillä Maata Näkyvissä -festareilla vuonna 1985, oli paikalla noin 120 nuorta. Tuolloin tuskin kukaan olisi osannut arvata, että hyvin nopeasti tuosta tapahtumasta kasvaisi Pohjoismaiden suurimmat kristilliset nuorisofestarit, tai että jo kuuden vuoden kuluttua tapahtumaa vietettäisiin Turkuhallissa.

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jo 37. kerran. Tapahtuma kerää yhä edelleen joka vuosi vajaa 20 000 nuorta eri puolilta Suomea Gatorade Centeriin ja Messukeskukseen. Tapahtuman järjestää Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY) yhteistyössä Turun Henrikinseurakunnan, Katariinanseurakunnan, Maarian seurakunnan, Mikaelinseurakunnan ja Paattisten seurakunnan kanssa. Käytännön töihin osallistuu 1300 vapaaehtoistyöntekijää.

Festareiden esiintyjät ovat suomalaisia ja ulkomaalaisia kristittyjä. Mukana on sekä huippumuusikoita että artisteja esittävän taiteen eri aloilta. Konserteissa yleisölle tarjoillaan evankeliumia, ilosanomaa Jeesuksesta, myös puheiden välityksellä.

Ohjelmassa on myös paljon yhteistä ja yhteisöllistä tekemistä workshopien ja käytäväpelien muodossa.

Viikonlopun aikana jokaisella festarivieraalla on mahdollisuus osallistua erilaisiin pienryhmäluentoihin ja -keskusteluihin sekä henkilökohtaiseen sielunhoitoon.