Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö

Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina - Neljän korin malli

KUMPPANUUDEN KORIT

Kori I (oranssi) Yleissivistävä, kaikille lapsille sopiva

Kori II (violetti) Uskonnolliset tilaisuudet, vanhempien suostumuksella

Kori III (vihreä) Kasvun ja hyvinvoinnin tuki kasvattajille

Kori IV (keltainen)  Seurakunnan työntekijä kutsuvieraana varhaiskasvatuksen perinteisissä juhlissa, vanhempainilloissa sekä suru- ja kriisitilanteissa

Seurakunta tekee yhteistyötä kunnan perusopetuksen kanssa. Yhteistyön lähtökohtana on kasvatus, jossa kirkon sekä koulujen ja oppilaitosten perustehtävät leikkaavat toisensa.

Teemme monenlaista yhteistyötä Suomussalmen koulujen kanssa. Seurakunnan työntekijät ovat mukana esim. erilaisissa ryhmäytyksissä.

Lisäksi vierailemme luokissa, pidämme kirkkovuoden aikana koululaiskirkkoja (esim. joulu- ja kevätkirkot) ja olemme mukana tukemassa lasten ja nuorten hyvinvointia myös kouluympäristössä, yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa.

Koronaepidemian vaikutukset kouluyhteistyöhön

Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia (COVID-19) on Suomessakin edelleen epidemian tasolla. Tämän vuoksi seurakunnan ja koulun välinen yhteistyö on hakenut uusia muotoja.

Seurakunnan pitämät koulujen päivänavaukset pidetään etäyhteyksin.

Luokkavierailuja ei tehdä sisätiloissa, vaan mahdollisesti ulkotiloja käyttäen. Ulkona turvavälit on helpompi toteuttaa.

Koululaisjumalanpalveluksia on korvattu videotallenteilla.

Epidemiatilanteen helpottuessa toimintaa pyritään taas laajentamaan.

Seurakunta soveltaa THL:n ja Suomussalmen kunnan opetustoimen antamia ohjeita kouluyhteistyön toteuttamiseen liittyen.