Toimet koronaviruksen varalle kerhotoiminnassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Suomussalmen seurakunta

Toimet koronaviruksen varalle kerhotoiminnassa

  • Kerhoihin ja tapahtumiin saa osallistua vain terveenä. Lieväoireisenakaan ei voi osallistua. Myös perheen on oltava oireeton. Mikäli lapsella huomataan flunssaoireita, oireinen henkilö siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Myös maskit ovat tarvittaessa käytössä. Oireiden ilmaantuessa tulee koronainfektion mahdollisuus selvittää. Arvion testaamistarpeesta saa soittamalla omalle terveysasemalle tai numeroon 116 117.
  • Turvavälejä ja väljyyttä pyritään pitämään yllä kaikessa toiminnassa. Koska osallistujina ovat pienet lapset, ymmärrettävistä syistä turvaväleistä ei aina voida pitää kiinni. Hygienian tehostamisesta ja fyysisistä konteksteista huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa tarvitsemansa läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen kerhossa. Leikeissä opastetaan välttämään fyysistä kontaktia kuten halailua, kontaktileikkejä yms. Ohjelmassa turvavälit otetaan huomioon mm. leikkien valinnassa, tilojen väljemmässä järjestämisessä ja osallistujien jakamisessa pienempiin ryhmiin.
  • Tehostettu käsihygienia. Kaikki osallistujat pesevät kätensä aina tullessaan kerhoon sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen, yskimisen tai niistämisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Lasten käsien pesu tapahtuu valvotusti. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin käsipyyhkeisiin. Lisäksi käytetään käsihuuhdetta. Tapahtumiin tultaessa osallistujat pesevät kädet tai käyttävät käsihuuhdetta.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
  • Lasten omia leluja ei toistaiseksi voi tuoda mukanaan kerhoon.
  • Tehostettu siivous. Pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, pöydät, valokatkaisijat ja hanat vähintään päivittäin. Myös yhteiskäytössä olevien välineiden puhtaudesta huolehditaan.

 

Päivitetty 18.8.2020

Varhaiskasvatus- ja perhetoiminta