KORONA (Covid - 19) - SEURAKUNNAN TIEDOTE

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin
klo 9.00-11.00

PÄIVITETYT OHJEET 26.3.2021

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia  Kainuussa 1.4.–25.4.2021. Tartuntatautilain nojalla on kielletty kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset 25. huhtikuuta saakka.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus ja lähikontaktien välttäminen tapahtumissa varmistetaan noudattamalla mm. opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivittämää ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain muutoksista tulevia velvollisuuksia.

Molemmat määräykset ovat voimassa ajalla 1.4.–25.4

Määräys koskee Kainuun alueen kaikkia kahdeksaa kuntaa: Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto antoi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan kestoltaan ja sisällöltään erilaisen rajoituspäätöksen.

Jos tartuntatautitilanne muuttuu äkillisesti, kunta voi tehdä tiukempia rajoituksia ja paikallisilla torjuntatoimilla voidaan tehokkaasti estää tautiryvästymien leviämistä. Epidemiologisen tilanteen muuttuessa myös aluehallintovirasto voi arvioida tilannetta uudelleen ja tehdä mahdollisen rajoitusmääräyksen useiden kuntien alueelle.

Turvavälit ja hyvä hygienia ehkäisevät epidemian leviämistä

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksen tarkoituksena on ehkäistä alueellaan yleisvaarallisen tartuntataudin leviämistä ja tartuntatautitilanteen pahenemista. Joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään. Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa tartunnan torjuntatoimista on välttämätöntä huolehtia. THL:n ja OKM:n ohjeessa edellytetään muun muassa, että:

• osallistujien välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Kun kokoontumisissa noudatetaan riittäviä turvaohjeita, voidaan tartunnan riskiä olennaisesti vähentää.

JUMALANPALVELUKSET toimitetaan ilman seurakuntalaisten läsnäoloa
Striimataan Ämmänsaaren kirkosta

KONSERTIT striimattuina

KIRKOLLISET TOIMITUKSET

• Kirkolliset toimitukset/perhejuhlat suositellaan järjestettävän lähipiirin kesken. Max osallistujamäärä/toimitus on 20 hlöä. Matkustelua tulee välttää.
  • Pappi ja kanttori eivät tule muistotilaisuuteen

VARHAISKASVATUS JA PERHETOIMINTA

Toiminta helmikuussa, koronavirustilanne huomioiden:

• Aikuisten suositellaan käyttävän maskeja päiväkerhojen tuonti- ja hakutilanteissa. Mikäli maskeja ei ole, voivat lastenohjaajat ottaa lapsen vastaan ulko-ovelta. Kerhoissa pidämme edelleen hyvää huolta käsihygieniasta sekä kerhotilojen puhtaudesta.
  • Alakoululaisten takkatupa kokoontuu normaalisti, tehostettu hygienia huomioiden.
  • Leivonta- ja puuhakerho kokoontuu normaalista, tehostettu hygienia huomioiden.
  • Pyhäkoulut kokoontuvat normaalisti. Aikuiset voivat osallistua maskia käyttäen.
  • Perhekerhojen ja muskarin alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.

PERUSASIAT

• Tule vain terveenä
  • Muista turvaväli
  • Pese käsiä usein ja huolellisesti
  • Käytä käsidesiä
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Jos epäilet tartuntaa, mene testiin
  • Käytä kasvomaskia, jos turvaväliä ei voi pitää
  • MATKUSTELUA TULEE VÄLTTÄÄ

Jos tilanne muuttuu ja uusia ohjeita tulee, toimimme niiden mukaan.

Seurakunnan toiminta Facebookissa, lisää täällä.

Ajankohtaista tietoa seurakunnan toiminnasta saa seurakunnan netti- ja facebook-sivuilta sekä Ylä-Kainuu-lehdestä.

Jumalanpalveluksia ja hartausohjelmia voi seurata Yle Radio 1:ssä, Yle Areenassa, www.virtuaalikirkko.fi:ssä, www.radiodei.fi:ssä sekä TV 7:ssä.

Seurakuntalaisten huoliin vastataan myös Kirkon Keskusteluavussa osoitteessa https://kirkonkeskusteluapua.fi/ sekä valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24 (operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksen mukaisen hinnan).

LISÄTIETOA TILANTEESTA ANTAA
Kirkkoherra Miia Seppänen, p. 0440 615 228