Salaisuuslaatikko-pyhäkoulu, Anu Moilanen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Suomussalmen seurakunta

Salaisuuslaatikko-pyhäkoulu, Anu Moilanen

Anu Moilanen ohjaamassa pyhäkoulua. 

Miten päädyit pyhäkoulunohjaajaksi?

Päädyin ohjaajaksi käyttäessäni omia lapsia pyhäkoulussa. Näin, että lisäkäsille ja ohjaajille olisi tarvetta, joten ilmoitin olevani käytettävissä.

Minkälaista pyhäkoulua pidät? Mitä siellä tehdään?

Salaisuuslaatikko-pyhistä on pidetty noin vuoden päivät. Koimme tarpeelliseksi siirtää pyhis arki-illalle. Salaisuuslaatikkoon kurkataan vain 1 krt/kk, näin ollen olen käytettävissä muihin tapahtumiin (esim. pop up -pyhiksiin) enkä kuormita itseäni liikaa. Pyhiksissä lauletaan, askarrellaan, tutustutaan Raamattuun salaisuuslaatikon avulla, syödään välipalaa ja leikitään.

Minkäikäisiä ja miten paljon lapsia pyhäkoulussa käy?

Lapsia, iältään 3-12 vuotta, on osallistunut noin 10-15.

Mistä iloitset pyhäkoulussa?

Iloitsen, kun lapset tulevat uudelleen ja heihin syntyy luottamussuhde. Kodeissa ei aina tunnu riittävän aikaa leikeille ja lapsenkokoiselle kohtaamiselle. Olen kokenut, että pyhiksessä on aikaa kuunnella myös lasta ja opettaa asioita elämästä.

Mitä haluat sanoa muille salaisuuslaatikko-menetelmän käytöstä?

Salaisuuslaatikko auttaa lapsia keskittymään hetkeen hyvin. He odottavat innolla, mitä laatikosta löytyy. Salaisuuslaatikko-kirjassa on selkeät ohjeet hartauden pitoon - näin ollen kuka tahansa pystyy pitämään hartauden. Itse pidän siitä, ettei minun tarvitse käyttää pyhäkoulun suunnitteluun kohtuuttomasti aikaa ja että minulle annetaan valmiit työkalut, joilla rakentaa.