Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistuksen voi tilata

Sivun alareunassa liitteenä virkatodistustilauslomake ja sukututkimustilauslomake.

Virkatodistuksia tarvitaan selvityksinä perhetiedoista erilaisiin tarkoituksiin. Monet viranomaiset saavat kuitenkin tarvitsemansa tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä.

Jäsenrekisteriohjelmasta tulostettavan virkatodistuksen asiakkaat saavat heti mukaansa.

Laajoja sukuselvityksiä tarvitaan lähinnä perunkirjoituksiin.
Näiden todistusten toimitusajoista on syytä sopia virkailijan kanssa.

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut 1.1.2020 alkaen

Manuaalisesti laadittavasta todistus 9 euroa

Todistukseen haetaan tietoa perhelehdistä tai jos tietoa haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja nämä tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta.

Manuaalisesti laadittava todistus 30 euroa
Todistukseen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista, eikä kyseessä ole todistuksen päähenkilön yksittäinen avioliitto-, muutto- tai kuolintieto tai kirkollinen toimitus.

Kirjurin KirDi-toiminnallisuudella laadittu todistus
veloitetaan päähenkilön osalta 45 euroa
päähenkilöön liittyvästä todistuksesta veloitetaan 9 euroa.
Jokaisesta henkilöstä laaditaan oma todistus.

Elää-todistus 9 euroa
Henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi, seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja koskeva todistus

Kastekirjasta annattettava ote 9 euroa

Monikielinen virkatodistus ja englanninkielinen vihkitodistus 9 euroa

Sukututkimusta ja tieteellistä tutkimusta varten laadittava todistus 45 euroa
Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Digitoitujen kirkonkirjojen kuvatiedostojen kopioimisesta aiheutuvasta työstä veloitetaan 45 euroa. Mikäli kopioimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa. Lisäksi veloitetaan kirkonkirjoihin perustuvan aineiston kopiosta 9 euroa kuvalta.

MUUT MAKSUT

TOIMITUSMAKSU
Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen. Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.

Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan laskun lähettämisestä 5,50 euroa.

MAKSUKEHOITUKSESTA veloitetaan 5 euroa.

VIRKATODISTUKSEN VOIMASSAOLOAIKA
Virkatodistuksen voimassaoloaika riippuu kuolloisestakin käyttötarkoituksesta. Viime kädessä voimassaolon ratkaisee se, joka todistuksesta oikeasti tarvitsee - kuten esimerkiksi perunkirjoituksen tekijä.

Takaisin Virkatodistuksen tilaaminen -sivulle

pdf liite