Avustajakoulutus

Rippikoululeirien pitäminen on mahdollista ainoastaan riittävän kokoisella tiimillä, johon kuuluu viranhaltijoiden lisäksi isosia.

Suomussalmen seurakunnan isoskoulutus kestää puolitoista vuotta. Ensimmäistä vuotta kutsutaan avustajakoulutukseksi. Se antaa mahdollisuuden hakea avustajaksi varhaisnuorisotyön leireille.
Toista vuotta kutsutaan isoskoulutukseksi.

Avustaja- ja isoskoulutus toteutetaan pääosin leirimuotoisena, mutta ohjelmaan kuuluu myös takkatuvalla pidettäviä ns. viikkokoulutuksia.

Uudet isoset saavat todistuksensa joulukuussa pidettävän mammuttileirin yhteydessä. Silloin myös tehdään kirjallinen isoshakemus seuraavan vuoden rippileireille. Isosen tehtävään valittujen siunaaminen tapahtuu helmikuun toisena sunnuntaina järjestettävässä rippikoulun kirkkopyhässä Suomussalmen kirkossa. Uudet ja vanhat isoset valitaan rippileireille tammikuun vuodenvaihteen tienoilla.

VIIKKOKOULUTUKSET TAKKATUVALLA 2018

Leirien lisäksi avustajakoulutukseen kuuluu myös viikolla pidettäviä, noin 2h mittaisia iltakoulutuksia.

Koulutukset pidetään takkatuvalla klo 18.30 - 20.30 seuraavina keskiviikkoina:

3.10 ja 7.11

Kaksivuotisen isoskoulutuksen läpäiseminen edellyttää aktiivista osallistumista myös viikkokoulutuksiin. Jos et jostain syystä, (esim. pitkien välimatkojen vuoksi) pääse paikalle, ilmoitathan siitä Veijolle tai Mikolle.

Takaisin Avustajakoultusleirille ilmoittautumissivulle

pdf liite