PAKOLAISTEN TUKEMINEN

KOTIMAANAPU KÄYNNISTÄÄ RAHANKERÄYKSEN
TURVAPAIKANHAKIJOIDEN AUTTAMISEKSI SUOMESSA

Suomessa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset ovat täyttyneet sotaa, vainoa ja nälkää henkensä kaupalla Eurooppaan paenneista ihmisistä. Majoitustilojen lisäksi pulaa on monista arjessa selviytymisen kannalta välttämättömistä tarvikkeista, harrastevälineistä ja erilaisista tukitoimista.

Kirkkopalvelut on käynnistänyt rahankeräyksen Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Keräys toteutetaan Kirkkopalvelujen tuoreen Kotimaanapu-hyväntekeväisyyspalvelun kautta.

Valtakunnalliseen keräykseen voi osallistua soittamalla, tekstiviestillä tai tekemällä lahjoituksen verkkopankissa. Kaikki 7.9.–15.10.2015 lahjoitetut varat ohjataan Kotimaanavun valtakunnalliseen hätäapurahastoon ja ne käytetään välittömästi keräysajan umpeuduttua turvapaikanhakijoiden auttamiseen paikallisten täsmätarpeiden mukaisesti. Keräyksen järjestämistä on valmisteltu yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa.

LAHJOITUSNUMEROT
Lähetä viesti numeroon 16588

AUTA5 (5 €)

AUTA10 (10 €)

AUTA20 (20 €)

SOITA LAHJOITUSPUHELIMEEN

0600 1 4110 (10,26 € / puh + pvm/mpm)

0600 1 4120 (20,28 € / puh + pvm/mpm)

TILINUMERO FI54 1596 3000 1028 99

Yli 50 paikkakunnalla toimiva Suurella Sydämellä -vapaaehtoisverkosto on jo käynnistänyt monenlaista toimintaa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi eri puolilla Suomea. Voit seurata oman paikkakuntasi tai lähialueesi Suurella Sydämellä -verkoston toimintaa sekä vapaaehtois- ja tavaranlahjoitustarpeita osoitteessa vapaaehtoistyo.fi. Yhteistyössä verkoston koordinaattoreiden kanssa pyrimme levittämään seurakuntiin ajankohtaista tietoa ja vinkkejä turvapaikanhakijoiden tilanteesta ja avuntarpeesta.

LISÄÄ PAKOLAISTEN TUKEMISESTA