Lapsi- ja perhetyön papin tervehdys

26.8.2016

”Myö se ollaan tämän kirkon tärkeintä väkkee.
Meistä kaikkein pienimmänkin taivaan Isä näkkee!
Lallal lallal lalla…”

Näin rallatellaan lastenvirressä nimeltä Pikkuväen katrilli. Tänäkin toimintakautena Suomussalmen seurakunta panostaa lapsiin ja nuoriin, ja tarjolla on monenlaista toimintaa lapsille ja perheille. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Taitavat lastenohjaajamme järjestävät eri puolilla seurakuntaa erilaisia kerhoja. Perhekerhot ovat kohtaamisen, hengähtämisen, jakamisen ja yhdessäolon paikkoja. Lapset tulevat niihin yhdessä vanhempiensa tai hoitajiensa kanssa. Perhekerho tarjoaa mahdollisuuden myös yhteiseen hiljentymisen hetkeen alttarin äärellä. Aamupäivällä kokoontuvien perhekerhojen lisäksi meillä on iltaperhekerho.

Päiväkerho on leikin lumoa, iloista toimintaa ja hiljaisuutta 3-5-vuotiaille lapsille. Pyhäkoulu puolestaan on kaikenikäisten lasten hyvä hetki sunnuntaina. Leivonta- ja puuhakerhossa koululaiset askartelevat ja leipovat vuoroviikoin. Kirkkomuskarissa lauletaan, leikitään, soitetaan, lorutellaan ja kuunnellaan yhdessä taivaan Isän lapsina. Aikaa on varattu myös yhteiselle kahvittelulle.

Jos kummina mietit, miten tukea lapsen kristillistä kasvatusta, yksi hyvä vaihtoehto on tulla kummilapsen kanssa perhekirkkoon tai muuhun tapahtumaamme. Vietämme muun muassa enkelien sunnuntain messua ja 3-4-vuotiaiden synttäreitä, teemme jouluaskarteluja puuhailtapäivässä ja laulamme lasten kauneimpia joululauluja. Sekä paljon muuta!

Mikäli koet, että haluaisit tehdä vapaaehtoistyötä kotiseurakunnassa lasten parissa, palvelun paikkoja löytyy. Voit tulla pyhäkoulunopettajaksi tai avustajaksi johonkin yksittäiseen tapahtumaan, kuten perhekirkkoon. Kerron mielelläni lisää. Vapaaehtoistyö lasten kanssa on hauskaa ja palkitsevaa!

Kehitämme toimintaamme lasten ja aikuisten toiveita ja ideoita kuunnellen. Tule mukaan kerhoilemaan ja osallistumaan iloisiin tapahtumiimme!

Heli Riipinen
Suomussalmen seurakunnan lapsi- ja perhetyön pastori