Kastepuu

Ämmänsaaren kirkon kastepuu. Seurakunta iloitsee uusista Jumalan lapsista ja kantaa heitä rukouksissa.

Ämmänsaaren kirkossa on käytössä kastepuu, johon jokainen Suomussalmen seurakuntaan kastettu saa oman lehtensä.

Lehteen kirjoitetaan kastetun nimi ja kastepäivä. Lehdet asetetaan puuhun jumalanpalveluksessa, kun kastettujen nimet luetaan ja heidän puolestaan rukoillaan.

Puu otettiin käyttöön lasten kevätkirkossa 25.5.2014, jolloin Leo-suntio kiinnitti siihen ensimmäisen lehden. Halutessaan myös kastetun vanhemmat saavat itse kiinnittää lehden puuhun.

Puu tyhjennetään kerran vuodessa Mikkelinpäivänä. Silloin jokainen kastettu saa lehden omakseen. Sitten puu alkaa kasvattaa jälleen uutta satoa.

Idea kastepuusta lähti kirkkoherra Risto Kormilaiselta, joka oli nähnyt kastepuita muissa seurakunnissa. Lapsi- ja perhetyö suunnitteli puun ja Pet Pine Oy valmisti sen Ämmänsaaren kirkkoa varten.

Kirkkoherranvirastolla on myynnissä kastepuita

• Kastepuun hinta on 15 €
  • Tuotto menee Suomussalmen seurakunnan lapsi- ja perhetyölle
  • Puun korkeus on 30 cm
  • Mukana tulee esite.

Tyhjiä kastepuun lehtiä voi ostaa hintaan 2 €/kpl.

Takaisin Seurakuntauutiset-sivulle