Sukututkimukset

Sukututkimukset

Mikrokorttien lukulaite

Seurakunta palvelee sukututkijoita ja suvustaan kiinnostuneita
tekemällä sukututkimusta.

Sukututkimus on maksullinen palvelu ja todistusten laadinnasta veloitetaan seuraavasti:

Sukututkimusta ja tieteellistä tutkimusta varten laadittava todistus 45 euroa
Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Digitoitujen kirkonkirjojen kuvatiedostojen kopioimisesta aiheutuvasta työstä veloitetaan 45 euroa. Mikäli kopioimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa. Lisäksi veloitetaan kirkonkirjoihin perustuvan aineiston kopiosta 9 euroa kuvalta.

Sukututkimusta tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua melko pitkiksi.

Sukututkimustilauksessa tulisi huomioida seuraavia asioita:

Tutkittavasta henkilöstä riittävät tunnistetiedot (nimi, syntymäaika ja –paikka sekä myös entinen sukunimi)

• Muuttoaika seurakuntaan tai seurakunnasta
  • Lisätiedot (puoliso, lapset ym.)
  • Missä laajuudessa tietoja halutaan eli montako sukupolvea edes- tai taaksepäin selvitetään

Omatoiminen sukututkija

Suomussalmen seurakunnassa ei ole mahdollista tehdä sukututkimuksia omatoimisesti.

Suomussalmen seurakunnan kirkonarkistossa on kirkonkirjoja vuodesta 1850 lähtien.
Sitä vanhemmat asiakirjat säilytetään  maakunta-arkistossa.

Lisätietoja ja tilaukset:

Suomussalmen seurakunnan kirkkoherranvirasto