Sukututkimukset

Mikrokorttien lukulaite

Seurakunta palvelee sukututkijoita ja suvustaan kiinnostuneita
tekemällä sukututkimusta.

Sukututkimus on maksullinen palvelu ja todistusten laadinnasta veloitetaan seuraavasti:

1. Sukututkimusta varten laadittu todistus 30 euroa; jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 min, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 €

2. Kirkkoherranviraston hallussa olevan sukuselvitystoisteen kopio 7 euroa / sivu

Sukututkimusta tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua melko pitkiksi.

Sukututkimustilauksessa tulisi huomioida seuraavia asioita:

Tutkittavasta henkilöstä riittävät tunnistetiedot (nimi, syntymäaika ja –paikka sekä myös entinen sukunimi)

• Muuttoaika seurakuntaan tai seurakunnasta
  • Lisätiedot (puoliso, lapset ym.)
  • Missä laajuudessa tietoja halutaan eli montako sukupolvea edes- tai taaksepäin selvitetään

Omatoiminen sukututkija

Suomussalmen seurakunnassa ei ole mahdollista tehdä sukututkimuksia omatoimisesti.

Suomussalmen seurakunnan kirkonarkistossa on kirkonkirjoja vuodesta 1850 lähtien.
Sitä vanhemmat asiakirjat säilytetään  maakunta-arkistossa.

Lisätietoja ja tilaukset:

Suomussalmen seurakunnan kirkkoherranvirasto